Het gaat om 2.367 mensen met een fulltime baan en 354 werknemers die deeltijd werken. Daarnaast zal het contract van 1.215 tijdelijke werknemers niet worden verlengd. In het buitenland gaan nog eens 680 banen verloren, meldt autointernationaal.nl.
Afgelopen juni ontsloeg Volvo in eigen land al 3.900 man personeel. Volgens chef Stephen Odell van Volvo Cars is de ingreep nodig omdat het verlieslijdende bedrijf drastisch op de kosten moet bezuinigen. Het ontslag maakt deel uit van een door Ford opgelegd reorganisatieplan. De ondernemingsraad heeft negatief gereageerd op de mededeling en eist dat er een eerlijkere verdeling komt van de te produceren modellen.
In het Zweedse Torslanda worden de V70, S80 en XC90 gebouwd die geen van alle grote verkoophits (meer) zijn. In Torslanda verdween al de derde ploeg met als gevolg dat zeshonderd man productiepersoneel zonder werk kwam te zitten. Men is jaloers op het personeel in het Belgische Genk, dat niet alleen de nieuwe XC60 mag bouwen maar ook de volgende generatie S60. De Zweedse vakbonden zijn evenzogoed akkoord gegaan met de ingreep van de directie. Zij hebben alles liever dan dat Ford de boel verkoopt.