Wagoner wordt door Dodd, maar ook door veel andere politici, verweten hardnekkig struisvogelgedrag te hebben vertoond waarbij problemen, die al jaren spelen, niet werden aangepakt. In een televisieinterview liet Dodd weten dat GM de benoeming van een nieuwe topman serieus moet overwegen.
Wagoner wordt op deze manier de zondebok voor alle fouten die General Motors de afgelopen jaren heeft gemaakt en voor de arrogante houding van de autofabrikant. Het Amerikaanse Congres en het Witte Huis leggen nu de laatste hand aan een steunplan voor de Amerikaanse autofabrikanten General Motors, Ford en Chrysler. Het plan wordt waarschijnlijk morgen (dinsdag 9 december) al gepresenteerd. Het zou gaan om veertien miljard dollar aan overheidssteun waarmee de Grote Drie nog door kunnen tot eind maart. Zij hadden gevraagd om een bedrag van 34 miljard maar de politici Washington willen eerst ‘bewijs’ zien dat Chrysler, Ford en General Motors het geld ook goed gaan besteden. Nieuw leiderschap in de autosector is voor hen erg belangrijk.
De genoemde veertien miljard aan steun gaat waarschijnlijk uit de pot van 25 miljard dollar komen die het ministerie van Energie in 2007 in het leven riep voor de ontwikkeling van zuinige auto’s.