Carlos Ghosn neemt ook positie van voorzitter in

De ceo van Renault en van Nissan, Carlos Ghosn, neemt volgend jaar de functie van voorzitter van de raad van bestuur op zich. Die werd tot nu toe bezet door zijn voorganger Louis Schweitzer.

Het is in Frankrijk vrij normaal dat de ceo ook de voorzitter is. Maar analisten hebben hun bedenkingen omdat Ghosn al een zeer druk bezet man is. Hij is immers ook nog president en ceo van Nissan, de alliantiepartner van Renault. Verder heeft Renault belangen in Dacia en in Renault Samsung. Ghosn heeft dus nogal wat op zijn bordje.
De benoeming zou ook kunnen betekenen dat Ghosn zich langzaamaan verwijdert van de dagelijkse leiding. Al eerder is Patrick Pélata benoemd tot coo van Renault; die functie is nieuw gecreëerd. De bekendmaking van Renault rept overigens met geen woord over deze redenering. Voor het vertrek van Schweitzer is door Renault geen reden opgegeven.
Zie ook: Ghosn genoemd als nieuwe topman GM
Zie ook: Ghosn gekozen tot voorzitter Acea
 

Carlos Ghosn neemt ook positie van voorzitter in - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn neemt ook positie van voorzitter in

De ceo van Renault en van Nissan, Carlos Ghosn, neemt volgend jaar de functie van voorzitter van de raad van bestuur op zich. Die werd tot nu toe bezet door zijn voorganger Louis Schweitzer.

Het is in Frankrijk vrij normaal dat de ceo ook de voorzitter is. Maar analisten hebben hun bedenkingen omdat Ghosn al een zeer druk bezet man is. Hij is immers ook nog president en ceo van Nissan, de alliantiepartner van Renault. Verder heeft Renault belangen in Dacia en in Renault Samsung. Ghosn heeft dus nogal wat op zijn bordje.
De benoeming zou ook kunnen betekenen dat Ghosn zich langzaamaan verwijdert van de dagelijkse leiding. Al eerder is Patrick Pélata benoemd tot coo van Renault; die functie is nieuw gecreëerd. De bekendmaking van Renault rept overigens met geen woord over deze redenering. Voor het vertrek van Schweitzer is door Renault geen reden opgegeven.
Zie ook: Ghosn genoemd als nieuwe topman GM
Zie ook: Ghosn gekozen tot voorzitter Acea