Daimler neemt aandeel van tien procent in Kamaz

Daimler AG heeft een overeenkomst getekend met de Russische investeringsmaatschappij Troika over een deelname van tien procent in truckfabrikant Kamaz.

In eerste instantie legt Daimler daartoe 250 miljoen dollar op tafel. Wanneer de zaken zich positief ontwikkelen komt daar in 2012 nog éénmalig vijftig miljoen bij. Daimler krijgt een zetel in de raad van commissarissen. Daimler Trucks gaat zowel technische kennis als componenten inbrengen terwijl het aan de andere kant gebruik gaat maken van het Kamaz-dealernetwerk om onder meer Mitsubishi Fuso trucks in Rusland te vermarkten.
Met een totale afzet van ruim 154 duizend eenheden (over 2007) in het marktsegment boven 6 ton gvw is Rusland een grote markt. Ondanks de huidige kredietcrisis is de verwachting dat de afzet in de komende jaren verder zal toenemen. Kamaz heeft in Rusland momenteel een marktaandeel van ruim dertig procent.

Daimler neemt aandeel van tien procent in Kamaz - Automobielmanagement.nl

Daimler neemt aandeel van tien procent in Kamaz

Daimler AG heeft een overeenkomst getekend met de Russische investeringsmaatschappij Troika over een deelname van tien procent in truckfabrikant Kamaz.

In eerste instantie legt Daimler daartoe 250 miljoen dollar op tafel. Wanneer de zaken zich positief ontwikkelen komt daar in 2012 nog éénmalig vijftig miljoen bij. Daimler krijgt een zetel in de raad van commissarissen. Daimler Trucks gaat zowel technische kennis als componenten inbrengen terwijl het aan de andere kant gebruik gaat maken van het Kamaz-dealernetwerk om onder meer Mitsubishi Fuso trucks in Rusland te vermarkten.
Met een totale afzet van ruim 154 duizend eenheden (over 2007) in het marktsegment boven 6 ton gvw is Rusland een grote markt. Ondanks de huidige kredietcrisis is de verwachting dat de afzet in de komende jaren verder zal toenemen. Kamaz heeft in Rusland momenteel een marktaandeel van ruim dertig procent.