PSA heeft toegezegd in Frankrijk geen mensen te ontslaan, maar hoopt in 2009 wel op een ‘vrijwillig vertrek’ van 11 duizend werknemers wereldwijd, waarvan zes- à zeven duizend in Frankrijk. Het nieuws komt vlak na de bekendmaking van de miljardenlening van de Franse staat aan Peugeot Citroën. "Voorwaarde is dat er geen fabrieken gesloten worden en ontslagen vallen in Frankrijk. We willen hiermee tegenhouden dat er nog meer fabrieken naar het buitenland verhuizen, en ze indien mogelijk zelfs terug naar huis halen", aldus de Franse president Nicolas Sarkozy.


De miljardensteun die Sarkozy begin deze week heeft toegezegd aan de Franse autofabrikanten wordt kritisch bekeken door de Europese Commissie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding