Dat schrijft Automobilwoche, die zich baseert op Franse persberichten. Ook in het topmanagement van het Franse bedrijf zou zijn positie ter discussie staan. PSA geeft geen commentaar maar een hoge manager zou tegen La Tribune hebben gezegd dat Streiff de ‘strategische visie mist’. Streiff wordt bijvoorbeeld verweten niet een lowbudgetmerk te hebben ontwikkeld, zoals Renault deed met Dacia. En dat een fusie met Fiat niet doorgaat, zou hem ook worden aangerekend. PSA overweegt in plaats ervan een nauwere samenwerking met BMW.
President Sarkozy van Frankrijk is niet te spreken over Streiff omdat die zich verzet tegen de wens van de regering om verplichtingen aan te gaan in ruil voor staatssteun. Zo mogen de fabrikanten geen werk naar het butenland brengen. De weigering van Streiff dit toe te zeggen is bij Sarkozy en ook bij de werknenemersvertegenwoordigers niet goed gevallen.

De zaak is extra wrang voor Streiff omdat hij nog steeds niet helemaal hersteld is van zijn ziekte. In mei vorig jaar, kort voor de aandeelhoudersvergadering, stortte Streiff in.