Onderhandelingen daarover zijn echter stukgelopen op de surseance van betaling die Kroymans afgelopen vrijdag vroeg en kreeg. Dat meldt de Berlijnse krant Tagesspiegel.

Door de vanuit Nederland dichtgedraaide geldkraan kan Kroymans Duitsland zijn financiële verplichtingen niet langer nakomen. Daarom heeft het, in navolging van het moederbedrijf, gevraagd om uitstel van betaling. De Duitse dealerbedrijven zijn zelfstandige ondernemingen. Gesprekken met de autoleveranciers en banken moeten de komende dagen uitwijzen of en hoe Kroymans in Duitsland verder gaat.

Kroymans zou het grootste deel van zijn vestigingen willen overdoen aan investeerders.

Volgens een persbericht van Kroymans zou het met de Duitse dealervestigingen verhoudingsgewijs goed zijn. Probleem is echter dat ze de winst moeten afdragen aan ‘Hilversum’. Kroymans Duitsland beschikt niet over eigen banken: de financiering komt van de groep Nederlandse huisbankiers, die geen krediet meer verstrekken.  

Kroymans Duitsland bestaat uit vijftien vestigingen en zeventien automerken. Vorig jaar zette de onderneming circa achttienduizend nieuwe en gebruikte auto’s af. De omzet kwam uit op rond 380 miljoen euro.