Luca de Meo deze zomer marketingchef Volkswagen

De onlangs bij Fiat vertrokken Luca de Meo zal deze zomer de leiding op zich nemen van de marketing van het merk Volkswagen in Wolfsburg. Hij zal uiterlijk met de IAA in functie zijn.

Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche, dat zich baseert op ‘de omgeving van de concernleiding’. AM sprak in januari al het vermoeden uit dat De Meo naar Volkswagen zou gaan. Het is nog niet duidelijk of de huidige functionaris op de marketingplek, Jochen Sengpiehl, het bedrijf zal verlaten of niet. Vooralsnog is de ex-Fiat-chef contractueel nog niet in de gelegenheid bij een concurrerende fabrikant te gaan werken. Naar verluidt, houdt hij zich al wel regelmatig in Berlijn op om de Duitse taal te leren.
Sengpiehl is onder meer bekend als de uitvinder van de slogan ‘Volkswagen – das Auto’. In verband met de kwestie De Meo – Sengpiehl wordt met belangstelling uitgezien naar de nieuwe marketingcampagne voor de VW Golf GTI (motto: Vanaf 21 jaar). Die wordt volgende week vrijdag (3 april) ook intern bij Volkswagen met grote spanning tegemoet gezien.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Luca de Meo deze zomer marketingchef Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Luca de Meo deze zomer marketingchef Volkswagen

De onlangs bij Fiat vertrokken Luca de Meo zal deze zomer de leiding op zich nemen van de marketing van het merk Volkswagen in Wolfsburg. Hij zal uiterlijk met de IAA in functie zijn.

Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche, dat zich baseert op ‘de omgeving van de concernleiding’. AM sprak in januari al het vermoeden uit dat De Meo naar Volkswagen zou gaan. Het is nog niet duidelijk of de huidige functionaris op de marketingplek, Jochen Sengpiehl, het bedrijf zal verlaten of niet. Vooralsnog is de ex-Fiat-chef contractueel nog niet in de gelegenheid bij een concurrerende fabrikant te gaan werken. Naar verluidt, houdt hij zich al wel regelmatig in Berlijn op om de Duitse taal te leren.
Sengpiehl is onder meer bekend als de uitvinder van de slogan ‘Volkswagen – das Auto’. In verband met de kwestie De Meo – Sengpiehl wordt met belangstelling uitgezien naar de nieuwe marketingcampagne voor de VW Golf GTI (motto: Vanaf 21 jaar). Die wordt volgende week vrijdag (3 april) ook intern bij Volkswagen met grote spanning tegemoet gezien.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding