Terwijl er nog veel werk verzet dient te worden, ook in Europa, blijft de situatie voor de uitvoerbaarheid van de planning van GM Europe grotendeels onaangetast. ‘De constructieve en belangrijke besprekingen voor de herstructurering van onze loonkosten vinden voortgang net als de dialoog om overheidssteun te verkrijgen.’

De overheid van de VS is ook op de hoogte gehouden door de Duitse overheid  over de voortgang van de Europese herstructureringsbesprekingen. Daarbij is belangrijk dat de mogelijkheid wordt geboden om investeerders binnen boord te halen.

‘Wij verwachten dat Opel/Vauxhall een beduidend onafhankelijker deel van een sterk mondiaal GM-netwerk te voorschijn zal komen als wij door deze moeilijke tijden laveren’,  aldus het bericht van GM Europe.
GM Europe zegt dat de maatregelen van het Witte Huis een positieve uitwerking zullen hebben op de herstructurering van GM Europe, dat op een normale wijze kan doorgaan met zijn operaties en niet onderdeel uitmaakt van de actie die in Amerika nodig is. Klanten kunnen als altijd vertrouwen op service en garantie. Toeleveranciers en medewerkers zullen worden betaald en de maatregelen hebben geen invloed op dealers, garantie en klantenservice.
Tot slot zegt GM Europe dat er hard wordt gewerkt om het businessmodel te definiëren. Daarbij zijn de mogelijkheden om in gesprek te komen met investeerders hoopgevend.

Zie ook: GM en Chrysler hebben VS-regering niet overtuigd.

Zie ook: GM maakt verkoopbrochure voor Opel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding