Het vertrek van Streiff is het eerste onverwachte ontslag van een topman van een grote autofabrikant sinds in het derde kwartaal van vorig jaar de klad kwam in de autoverkopen. Streiff zal in juni worden vervangen door Philippe Varin, ceo van staalfabrikant Corus. Thierry Peugeot, de voorzitter van de raad van commissarissen, heeft verklaard dat de raad unaniem was in zijn besluit Streiff te laten vertrekken, twee jaar eerder dan de bedoeling was ‘gezien de buitengewone moeilijkheden die de autoindustrie tegemoet gaat’.
Er gingen de laatste weken al geruchten dat de Peugeot-famile, grootaandeelhouders van de het bedrijf, in toenemende mate ontevreden was met Streiff. Roland Vardagena, een lid van de raad van bestuur, zou de functie van ceo tijdelijk waarnemen tot Varin aantreedt.

Er zou geen verschil van inzicht zijn over de strategie en over de acties die Streiff ondernomen heeft maar er zou sprake zijn van ‘onvoldoende steun van de raad van commissarissen’.
PSA Peugeot Citroën is na Volkswagen de grootste autofabrikant van Europa. De groep maakte vorig jaar een verlies van 343 miljoen euro. De beide merkverantwoordelijken blijven Jean-Philippe Collin (Peugeot) en Gregoire Olivier (Citroën).

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding