Volgens Porsche is de bruto winst over de periode augustus 2008 tot januari van dit jaar uitgekomen op 7,18 miljard euro, het was 1,226 miljard in dezelfde periode van vorig jaar. Alleen de handel in de VW-aandelen heeft het bedrijf een winst opgeleverd van 6,84 miljard euro, de netto winst kwam uit op 5,55 miljard euro.
Met het stijgen van de resultaten daalden evenwel de omzet en de afzet. De autoverkopen namen af met 27 procent tot iets meer dan 34 duizend auto’s, de omzet daalde met 12,8 procent naar 3,04 miljard euro. De eerste positieve stimulans op de omzet verwacht Porsche in het volgende boekjaar als de Panamera op de markt is. Die auto debuteert in april in Shanghai en zal vanaf september naar de klanten gaan. Porsche plant een afzet van twintigduizend eenheden per jaar van deze vierdeurs coupé.
Porsche heeft begin januari zijn aandeel in Volkswagen verhoogd naar 51 procent en wil dit jaar nog op 75 procent uitkomen. Porsche deed geen uitspraken over de verwachte resultaten over het gehele boekjaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding