Vanaf volgende maand zal in Pune worden gestart met de productie van de Skoda Fabia. In het voorjaar van 2010 zal daarnaast de Polo worden geproduceerd. Met een totaalbedrag van 580 miljoen euro is de fabriek de tot nu toe grootste investering van een Duitse onderneming in India. De maximale productiecapaciteit bedraagt 110 duizend eenheden op jaarbasis.

Ondanks de gevolgen van de economische crisis gaan deskundigen ervan uit dat de afzetmarkt in India tussen nu en de komende vijf jaar zal groeien van 1,2 miljoen tot meer dan twee miljoen per jaar. Het VW-concern produceert als sinds 2001 in zijn fabriek in Aurangabad Skoda’s, VW’s en Audi’s. De nieuwe fabriek in Pune zal tegen eind 2010 aan zo’n 2,5 duizend mensen werk bieden.

Wereldwijd heeft het VW-concern in het afgelopen jaar 6,35 miljoen voertuigen geproduceerd, waarvan tweederde (4,2 miljoen) buiten Duitsland. De Pune-fabriek is de eenenzestigste productievestiging van het negen merken tellende concern.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding