Reuters meldt zelfs dat een (anonieme) bron die bekend is met de situatie dit heeft gemeld. Hoewel er geen officiële mededelingen zijn gedaan, verwacht men dat GM vandaag al in Chapter Eleven zal gaan. Mogelijk zal GM dan worden opgesplitst in twee delen, een tak bestaand uit de meest succesvolle en één met de verliesgevende divisies. Naar aanleiding van de geruchten daalde het GM-aandeel gisteren met twaalf procent tot twee dollar. Gisteren maakte GM bekend te gaan samenwerken met Segway aan een nieuwe tweepersoons stadsauto. Dat lijkt, op z’n zachts gezegd, een controversiële stap aan de vooravond van wat het einde van De Generaal zal betekenen.

Zie ook: Obama verkiest faillissement

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding