Daarom steunt de top van Daimler dan ook de op handen zijnde alliantie tussen Fiat en Chrysler, waarmee een faillissement zal worden voorkomen. Dit hebben kritische aandeelhouders op hun aandringen gehoord van Bodo Uebber, Daimler’s cfo. Hij vindt het te voorbarig om het scenario op tafel te leggen en te speculeren over de mogelijke impact van een faillissement van Chrysler op Daimler. Ceo Dieter Zetsche zei tegen aandeelhouders: "Zowel de equity value als de twee kredieten die wij aan Chrysler met betrekking tot de scheiding hebben verstrekt, staan op nul in onze boeken." Daaruit blijkt dat Daimler de waarde van de activa die op Chrysler betrekking hebben met 3,2 miljard euro of meer naar beneden heeft bijgesteld. Ook een lening van anderhalf miljard dollar die aan Chrysler werd verleend in de zomer van 2007 lijkt te zijn afschreven. Übber: "Deze lening was aan Chrysler en niet aan Cerberus. We hebben besloten dat ze deze lening waarschijnlijk niet zullen terug betalen."
Daimler is nog steeds in onderhandeling met Cerberus over de overdracht van zijn resterende aandeel in Chrysler (19,9 procent). Zetsche zei dat die discussies steeds vastlopen omdat Cerberus eisen stelt die onacceptabel zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding