Het incident deed zich voor in het hoofdkantoor van het Belgische dealernetwerk van Fiat, het Italian Automotive Center (IAC). Er was daar een delegatie aanwezig van het internationale hoofdkantoor van Fiat in Turijn. Onder hen was een human resource manager.

De vakbonden zeggen dat men tot actie is overgegaan omdat de directie niet wilde helpen zoeken naar een oplossing. Hoe lang de gijzeling precies heeft geduurd, is niet bekend. Volgens de Belgische krant De Standaard vonden de afgelopen dagen in Frankrijk meerdere ‘boss-nappings’ plaats.

In een reactie zegt brancheorganisatie Federauto te "betreuren dat de praktijken uit het buitenland bij sociale conflicten in ons land geïmporteerd worden." Ze roept de partijen rond het conflict op tot "constructief overleg om op een serene manier snel tot een oplossing te komen."

(bericht via autoblog)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding