Die waarschuwing heeft topman Sergio Marchionne gedaan in een interview met een krant in Canada waar Chrysler een aantal fabrieken heeft. ”Wij zijn absoluut bereid om de gesprekken af te breken. We kunnen ons niet binden als we geen licht aan het eind van de tunnel zien,” aldus Marchionne, die vindt dat de Amerikaanse en Canadese bonden nog altijd de realiteit in de auto-industrie niet onder ogen willen zien. ”Er is gewoon geen geld te verdelen, dat moeten ze begrijpen.”

Volgens Marchionne is de kans dat de overname doorgaat nog maar vijftig procent. Aan de andere kant laat de Fiat-topman wel doorschemeren dat hij zelfs de leiding bij Chrysler in handen zal nemen als de overname er wel door komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding