Hij noemde bij een presentatie van de huidige stand van zaken bij GM echter geen namen. Volgens Henderson is GM bereid Opel voor niets af te stoten. Een kandidaat zou weliswaar met een half miljard over de brug moeten komen maar dat geld wordt rechtstreeks geïnvesteerd in Opel. Vakblad Automotive News meldt dat Fiat ook tot de kandidaten voor Opel zou behoren maar dat wordt in Turijn ontkend. Ook het Chinese SAIC wordt genoemd, met eveneens ontkenningen vanuit het hoofdkantoor in Shanghai.

GM zou ook accepteren geen geld te krijgen voor Saab om er maar vanaf te komen, zo melden ingewijden in Financial Times.

Henderson deelde verder mee dat hij een faillissement (Chapter 11) van GM nog steeds als ‘de minst wenselijke optie’ beschouwt. Momenteel wordt keihard gewerkt aan andere herstructureringsplannen om het tij te keren. General Motors heeft van de Amerikaanse regering tot 1 juni de tijd om met nieuwe plannen te komen en voor nieuwe financiële steun in aanmerking te komen. Lukt dat niet, dan volgt onvermijdelijk een faillissementsaanvraag, iets wat president Obama al meerdere malen als mogelijke optie heeft genoemd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding