Dat meldt auto motor und sport die zich baseert op ‘welingelichte bronnen uit beide concerns’ en volgens het blad Der Spiegel zou volgende week een intentieverklaring worden getekend. De werknemers van Opel verzetten zich omdat zij veel fabriekssluitingen vrezen.
Hoewel het Fiat-hoofdkantoor in Turijn het ontkent, zouden er gesprekken plaatsgevonden hebben tussen Sergio Marchionne (Fiat) en Fritz Henderson (GM). Er zouden ook afspraken worden gepland met diverse regeringen van landen waarin Opel zijn fabrieken heeft.
Een deelname in Opel is voor Marchionne ook niet een soort ‘plan B’ als vervanging van de plannen met Chrysler, mochten die onderhandelingen mislukken, maar als een extra kans om schaalvoordelen te behalen. Fiat zou erg geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingsafdeling in Rüsselsheim en heeft toegang nodig tot platforms (‘architecturen’) voor de compacte klasse en de middelklasse, zoals Opel die heeft met de Astra en de Insignia. Maar ook voor Opel zijn er voordelen want Opel is geïnteresseerd in de platforms voor kleine auto’s en in de kleine motoren van Fiat.
Het is momenteel de vraag of er een opvolger komt van de Opel Agila, een samenwerkingproduct met Suzuki. Er zijn ook vraagtekens voor de opvolgers van de Astra Cabrio en de Combo. Verder zouden drie modellen worden afgeserveerd, namelijk de Tigra Twin Top (nog dit jaar), de GT in 2011 en de Antara suv in 2012.  

      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding