Vorige maand werd bekendgemaakt dat er 3,4 duizend mensen ontslagen zouden worden als onderdeel van een totaal verlies van 47 duizend banen wereldwijd. Al eerder ontsloeg GM de nodige mensen en met deze zestienhonderd erbij komt die doelstelling in de buurt. Volgens Associated Press heeft Troy Clarke, president van GM Noord-Amerika, dit in een e-mail aan het personeel laten weten. GM is op alle fronten aan het snijden in de kosten om de deadline van 1 juni te halen zodat er meer geld beschikbaar komt van de overheid. Tot nu toe heeft de regering 13,4 miljard dollar aan leningen voor GM uitstaan.

Het is niet uitgesloten dat, naarmate de deadline nadert, er nog meer ontslagen zullen volgen. GM’s nieuwe ceo Fritz Henderson zei afgelopen vrijdag dat er meer fabrieken zullen worden gesloten, additioneel aan de vijf die in februari zijn aangekondigd. Welke fabrieken dit zijn is nog niet bekend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding