Dat meldde ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) die zich baseert op ‘goed geïnformeerde kringen’. Kennelijk maken zich de families Porsche en Piëch grote zorgen over de toekomst van hun onderneming omdat ze vrezen dat Porsche zich kan vertillen aan het vijftien keer zo grote Volkswagen. Wiedeking, de nogal pedante maar zeer succesvolle manager van Porsche,  zou worden vervangen. Maar dat ontkent de sportwagenfabrikant uit Stuttgart. Ook de minister-president Wulff van de Duitse deelstaat Niedersachsen (de deelstaat is grootaandeelhouder van Volkswagen AG) zei desgevraagd van niks te weten. Niedersachsen ligt overigens al tijden in de clinch met Porsche om de macht bij Volkswagen. Volgens Fiancial Times Deutschland is Volkswagen nu van plan sportwagenfabrikant Porsche AG (niet moederbedrijf Porsche SE) over te nemen om de schuldenlast te verlagen. Maar daarvoor moeten de families Porsche en Piëch wel meewerken want die hebben de aandelen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding