Helemaal nieuw is het initiatief niet: in de jaren negentig fabriceerde McLaren al de fameuze McLaren F1: de snelste straatwagen van dat moment. Een paar jaar geleden fabriceerde McLaren in samenwerking met partner Mercedes de SLR McLaren, ook een succes. Nu wordt McLaren Automotive, wat nu nog onderdeel is van de McLaren Groep, aan het einde van dit jaar onafhankelijk. De eerste wagen komt vervolgens in 2011 op de markt, meldt online-magazine Formule1.nl.

 

Om het plaatje financieel rond te krijgen heeft McLaren de hulp van de financiële mensen van Credit Suisse ingeroepen. De McLaren Groep investeert zelf de nodige miljoenen in het automerk. Volgens baas Ron Dennis is de komst van McLaren op de autobranche een goede zaak voor Groot-Brittannië. "Met een geplande investering van 250 miljoen pond in het bedrijf, voorstellen voor een faciliteit die de auto’s in Engeland bouwt én de waarschijnlijk achthonderd banen die beschikbaar worden, is de komst van McLaren Automotive een flinke investering in de Britse auto-industrie." En de baas van de mogelijk achthonderd werknemers wordt Ron Dennis zelf.

 

Begin dit jaar droeg hij het stokje van de Formule 1-tak van McLaren over aan Martin Whitmarsh en nu heeft hij alweer een nieuwe bezigheid gevonden. "Ik ben enorm enthousiast over de toekomst van zowel de McLaren Groep als McLaren Automotive."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding