Fiat neemt initieel een belang van twintig procent in Chrysler LLC. Deze samenwerking heeft voor beide partijen voordelen. Chrysler kan de ontwikkeling van compacte en zuinige auto’s bespoedigen en Fiat krijgt de beschikking over het Amerikaanse distributienetwerk en de productiefaciliteiten van Chrysler LLC. Chrysler wordt binnen dit samenwerkingsverband in staat gesteld om sneller compacte en zuinige auto’s op de markt te brengen. Dit loopt parallel aan al eerder ingezette initiatieven op het gebied van compacte en efficiënte auto’s. Bovendien brengt Chrysler volgend jaar het eerste model met Electric Drive-technologie op de markt. Chryslers bedrijfsonderdeel ENVI heeft diverse aandrijfconcepten met geheel of gedeeltelijk elektrische aandrijving nagenoeg productieklaar.
Chrysler Nederland BV valt buiten de herstructurering waardoor de continuïteit van de merken Chrysler, Jeep en Dodge gewaarborgd is. Importeur Chrysler Nederland is een separaat en zegt een gezond bedrijf te zijn. Samen met het officiële dealernetwerk staat Chrysler Nederland garant voor de beschikbaarheid van auto’s en onderdelen. Klanten kunnen uiteraard aanspraak blijven maken op alle services van de merken en indien nodig een beroep doen op bijvoorbeeld garantieafspraken.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding