De Raad van Bestuur van Fiat kende zijn ‘volledige steun toe aan de initiatieven die de komende weken genomen moeten worden door afgevaardigd bestuurder Sergio Marchionne om de levensvatbaarheid te bestuderen van een fusie van de activiteiten van de Fiat-groep (en haar aandeel in Chrysler) en die van General Motors Europe in een nieuwe onderneming’, zo laat Fiat in een persbericht weten.
Een woordvoerder van Fiat bevestigde vandaag (4 mei) dat de interesse van de autofabrikant uitgaat naar alle activiteiten van General Motors in Europa, inclusief Saab. Bij Saab zelf hebben zich tien geïnteresseerde investeerders gemeld. Krijgt Fiat het Zweedse premiummerk in handen dan zal Saab vermoedelijk gekoppeld worden aan Lancia.

Fiat speelt duidelijk open kaart. Door de overcapaciteit in de autobranche en de daaruit resulterende discrepantie tussen vraag en aanbod, liggen diverse merken afgeprijsd in de aanbieding. De Turijnse autofabrikant kan zo enkele klinkende namen en strategisch belangrijke merken aan zijn autodivisie toevoegen voor een interessante prijs. De reacties in Duitsland zijn tot nu toe wat zuinigjes maar in Zweden zal men geen enkel bezwaar hebben tegen Fiat als nieuwe eigenaar van Saab. De directe van het Zweedse merk zelf vermoedelijk ook niet. (bron: AutoInternationaal)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding