Erichreineke was in de raad van bestuur verantwoordelijk voor de verkoop van trucks en bussen. Hij behoort tot de door het Openbaar Ministerie in München aangemerkte verdachten. Zijn functie wordt voorlopig waargenomen door de bestuursvoorzitter van MAN Nutzfahrzeuge AG, Anton Weinmann. Erichreineke maakte sinds begin 2006 deel uit van de raad van bestuur en was voordien verantwoordelijk voor de verkooporganisatie in Duitsland.

 

In de smeergeldaffaire zijn inmiddels meer dan honderd mensen als verdachte aangemerkt. Daaronder zowel MAN-medewerkers als mogelijke smeergeldontvangers. Tot nu toe is één verdachte gearresteerd, maar die is inmiddels weer op vrije voeten. Inmiddels is justitie ook doende met onderzoek in enkele landen rond de Middellandse Zee, waar door MAN-medewerkers smeergeld zou zijn betaald aan onder meer ambtenaren om grote orders voor stadsbussen binnen te halen. Dat zou met name in Griekenland, Italië en Turkije zijn gebeurd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding