De ruziënde families Porsche en Piëch zullen deze week proberen de zaak weer terug op de rails te krijgen, volgens anonieme bronnen in Financial Times. De families moeten het eens worden over duidelijke richtlijnen voor verdergaande gesprekken die tot dusver kennelijk niet in een constructieve atmosfeer zijn verlopen.

De problemen ontstonden nadat VW de gesprekken over een integratie van Porsche in VW beëindigde omdat VW vond dat het management van Porsche niet geheel open was over de financiële situatie van Porsche. De sportwagenfabrikant kampt met een schuldenlast van zo’n negen miljard euro als gevolg van de aankoop van 51 procent van de aandelen Volkswagen.

Het Porsche-personeel heeft geprotesteerd tegen Ferdinand Piëch (met dertien procent van de aandelen een van de eigenaren van Porsche) omdat eerder zou zijn overeengekomen dat Porsche zelfstandig zou blijven. Piëch is dan wel Porsche-eigenaar maar hij is ook voorzitter van de raad van toezicht (raad van commissarissen) van Volkswagen.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding