Dat zei Altavilla, de baas van business development bij Fiat, in de rechtzaak over de zaak Chrysler. (Lucio Noto is de voormalige vice-voorzitter van ExxonMobil.)

Volgens Altavilla zal de beoogde alliantie tussen Fiat en Chrysler heel snel rondgemaakt kunnen worden nadat de Amerikaanse faillissementsrechter goedkeuring geeft aan de voorgestelde verkoop van Chrysler aan een groep inclusief de Amerikaanse regering, de vakbond UAW en Fiat. Als het langer gaat duren dan 15 juni, zal Fiat de zaak ‘heroverwegen’.  In de rechtzaak die nu loopt, heeft de rechter al driehonderd bezwaren gehoord. Maar hij richt zich met name op de Chrysler-dealers. Het plan voorziet er namelijk in dat achthonderd Chrysler-dealers moeten sluiten. Bovendien zouden kredietverstrekkers ter waarde van 6,9 miljard dollar genoegen moeten nemen met twee miljard dollar.

   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding