Porsche werkt met opties op aandelen Volkswagen in zijn poging tot 75 procent van de aandelen Volkswagen in handen te krijgen. Maar als Porsche nu de aandelen waarop het een optie heeft niet koopt, gaan de papieren weer de markt op waardoor een koersdaling kan volgen, zo redeneert analist Breitsprecher in Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Dan lossen de speculatiewinsten van Porsche zich in lucht op en werkt het als een boemerang op Porsche. In het slechtste geval zouden er zelfs enorme cash-verliezen uit kunnen voortvloeien.

In de afgelopen periode heeft Porsche hoge winsten geboekt op de handel in opties op aandelen Volkswagen en Porsche profiteerde daarbij van de stijgende koers. Op een gegeven moment boekte het bedrijf zelfs meer winst dan omzet. Porsche houdt nu nog opties die het mogelijk maken nog 24 procent van de aandelen Volkswagen aan te kopen. Als Porsche die aandelen daadwerkelijk zou kopen, stijgt de schuld van Porsche naar een bedrag van ongeveer achttien miljard euro. De schuld van Porsche is nu ongeveer negen miljard, met 51 procent van de VW-aandelen in bezit. Porsche heeft al eerder gezegd niet langer te streven naar 75 procent van Volkswagen omdat het bedrijf nu al grote problemen heeft met de financiering van de schuldenlast.

 

     

 

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding