Een woordvoerder van Porsche heeft bekendgemaakt dat het bedrijf niet om een gegarandeerde lening zou vragen en ook van plan zou zijn de lening met rente terug te betalen. De woordvoerder weet niet of de lening ook wordt toegekend en het bedrijf praat ook met andere banken.

In maart heeft Porsche geprobeerd 12,5 miljard euro te lenen om zijn schulden te kunnen financieren maar men kwam niet verder dan tien miljard. Later wist Porsche nog 750 miljoen los te krijgen bij een Japanse bank en afgelopen week kon Porsche nog zevenhonderd miljoen euro van Volkswagen lenen.

Porsche zou in normale omstandigheden niet in aanmerking komen voor dit soort leningen, gezien de omvang van het bedrijf en het gemak waarmee het normaal gesproken aan financiering kan komen. Porsche heeft ale eerder een verzoek gedaan voor driehonderd miljoen euro, in principe het maximum, maar dat is ‘voorlopig afgewezen’, aldus de minister van economische zaken. Maar de aanvraag voor geld zou ‘opnieuw zijn vormgegeven’.  

 

De sportwagenfabrikant bezit inmiddels 51 procent van Volkswagen AG maar heeft door het aankopen van de aandelen een schuldenlast opgebouwd van negen miljard euro. De plannen om nog eens 25 procent van Volkswagen aan te kopen zijn inmiddels verlaten.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding