De koers van TomTom noteert rond 13.00 uur al veertien procent hoger, op zeven euro.

Volgens handelaren in Londen zou Apple een belang willen nemen bij de uitgifte van nieuwe aandelen door TomTom, zo meldt Dow Jones.
Analist Eric de Graaf van effectenhuis Petercam noemt het een ‘logisch gerucht’, gezien het feit dat TomTom maandag een applicatie voor de iPhone, de smartphone van Apple, presenteerde. ”Dit betekent niet dat het gerucht waar is”, voegt De Graaf hieraan toe.

Volgens De Graaf is het onwaarschijnlijk dat Apple op de markt een belang koopt in TomTom. Een overnamepoging is volgens hem ook niet aannemelijk omdat de grootaandeelhouders een meerderheid van de aandelen in handen hebben. "Een waarschijnlijker mogelijkheid is dat Apple nieuw uit te geven aandelen van TomTom koopt, waarmee het concern (TomTom, red.) de financiële positie zou versterken." Door de overname van Tele Atlas kampt TomTom met een hoge schuld. Aan het eind van het eerste kwartaal lag de nettoschuld op 1,15 miljard euro. Ondertussen kampt het navigatiebedrijf al twee kwartalen op rij met met een dalende omzet en winst. (bron: FEM, Dow Jones, FD.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding