"Autobezitters wachten langer om naar de garage te gaan voor onderhoud of reparaties. Dat zorgt voor meer pechgevallen", zo citeert Autointernationaal.nl een woordvoerder van Touring in Het Laatste Nieuws.

Leden van Touring Wegenhulp mogen jaarlijks vijf keer een beroep doen op pechhulp. "Vroeger volstond dat, maar dit jaar zitten sommigen nu al aan dat aantal", zo vertelt de woordvoerder. "Nadat onze mensen hen weggesleept hebben, gaan ze niet naar de garage om het euvel grondig op te lossen. Zo gebeurt het vaak dat onze wegenwachters gebeld worden door personen die ze enkele dagen eerder ook al uit de nood moesten helpen."

Een onderzoek dat Touring eind vorig jaar uitvoerde bij duizend auto’s, bracht aan het licht dat veertien procent van de bestuurders rondrijdt met versleten ruitenwissers en tien procent met banden die aan vervanging toe zijn. De laatste maanden wordt op die punten nog vaker beknibbeld. Garagisten stellen ook vast dat veel mensen hun auto te laat aanbieden voor klein onderhoud (na 25 duizend kilometer in plaats van na vijftienduizend kilometer bijvoorbeeld). Grote kosten zoals het vervangen van een distributieriem (vijfhonderd euro) of koppeling (650 euro) worden op de lange baan geschoven – tot het vaak te laat is. Verkopers van tweedehands onderdelen doen echter wel gouden zaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding