Hoewel vraag en aanbod elkaar dagelijks ontmoeten op www.Cars4Export.eu en in twaalf talen informatie wordt verstrekt, blijft export een lastige materie. Zo zitten er nogal wat haken en ogen aan de nieuwe BPM-teruggavewet. Bas Vestering van VWE: "Nederlandse occasions van nà 16 oktober 2006 kunnen BPM-vrij geëxporteerd worden, maar dat gaat wel met de nodige voorwaarden gepaard. Wordt aan die voorwaarden niet voldaan dan vist de verkopende partij alsnog achter het net."

Met het oog daarop heeft VWE – voor de transacties die via Cars4Export gerealiseerd worden – een statiegeldregeling ontwikkeld. VWE neemt de transactie als het ware over en zorgt dat de verkoper de juiste exportbewijzen levert en de koper niet ‘vergeet’ de nieuwe registratie in orde te maken en bij VWE te melden.

Ook de voertuiginformatie en bijbehorend beeldmateriaal kunnen nu rechtstreeks via het VWE-adverteersysteem geplaatst worden op de website. Directeur Gerhard Prent van Cars4Export is daarnaast blij met de nieuwe prijzenmodule: "Het terugrekenen van Nederlandse prijzen naar exportprijzen kan nogal wat hoofdbrekens kosten. Onze nieuwe Exportprijzen Adviesmonitor gaat daarbij helpen. Ook deze service past in onze ontzorgingfilosofie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding