Het Duitse vakblad Automobilwoche hoorde in de politieke wandelgangen dat een op 14 juli belegde vergadering van Magna’s raad van toezicht is uitgesteld. Dat zou het gevolg zijn van de hoeveelheid aspecten rond de overname die nog formeel geregeld moeten worden. De oorspronkelijke deadline van 15 juli is daarmee buiten bereik geraakt. Een alternatieve vergaderdatum bij Magna is nog niet bekend, meldt Automobilwoche.

De deal tussen Opel-eigenaar General Motors en Magna leek eind mei geregeld, toen beide partijen een intentieverklaring ondertekenden. De Duitse regering keek bij de daaraan voorafgaande gesprekken nadrukkelijk mee over de schouders van de beide aankomende partners. Maar in de aanloop naar de deadline is de afgelopen weken ook de Chinese autoproducent BAIC weer in beeld gekomen. Het bedrijf bood vorige week zeshonderd miljoen euro in ruil voor een nipt meerderheidsbelang (51 procent) in Opel. De overige 49 procent zou in handen blijven van GM. Op de achtergrond zou ook FIAT nog steeds interesse hebben in Opel.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding