Donderdag is een vergadering gepland met de raad van commissarissen. Wiedeking zal dan zijn reddingsplan voor Porsche presenteren dat voorziet in een deelname van Quatar Investment Authority in Porsche, zo meldt vandaag de Financial Times. Maar zijn belangrijkste opponent, Ferdinand Piëch, heeft een heel ander idee: hij wil dat Volkswagen de helft van Porsche koopt en dat Quatar twintig procent van de aandelen Volkswagen aankoopt. Piëch is enerzijds grootaandeelhouder van Porsche en anderzijds voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen.
De troepen van Piëch hebben de laatste dagen flink aan de stoelpoten van Wiedeking gezaagd door onbevestigde geruchten naar buiten te brengen dat Wiedeking een dezer dagen zal worden vervangen. De sportwagenfabrikant Porsche ontkent dat dit het geval is maar zelfs Wolfgang Porsche, de voorzitter van de raad van toezicht en de man die Wiedeking altijd heeft gesteund, heeft niet ontkend dat Wiedeking weleens gedwongen zou kunnen worden te vertrekken. Zijn contract loopt tot 2012 en als men hem wegstuurt, gaat dat wel een heleboel geld kosten. De eigenwijze manager van Porsche verdiende vorig jaar tachtig miljoen euro, voornamelijk op basis van papieren winsten als gevolg van de speculaties die Porsche deed met aandelen en met opties op aandelen Volkswagen.
Wendelin Wiedeking (56), een manager die bekend staat als nogal eigenwijs en uitgesproken,  heeft in de afgelopen periode verschillende keren zwaar mot gehad met Piëch en zeker ook met de het management en de personeelsvertegenwoordigers van Volkswagen als gevolg van de overnamepogingen van Volkswagen door Porsche.    

 

 

 

 

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding