"Om persoonlijke redenen en ook vanuit mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid heb ik besloten een hoeveelheid geld te schenken voor sociale doeleinden," aldus Wiedeking (56) in het persbericht. "Als teken van mijn uitstekende relatie met het personeel en zijn partners zal ik een liefdadige organisatie oprichten in Stuttgart-Zuffenhausen, waar het hoofdkantoor van Porsche AG gevestigd is. Met de steun van de vakbondsafgevaardigden van Porsche zal het trustfonds worden gevuld met 25 miljoen euro aan liquiditeiten, ter ondersteuning van een sociaal eerlijke ontwikkeling bij alle plaatsen van Porsche."
Wiedeking zal verder een half miljoen euro schenken aan zowel het sociaal fonds van de Landespresse Baden-Württemberg e.V. als aan het trustfonds van de Hamburger Presse en aan de Vereniging van Kollegehilfe Niedersächsischer Journalisten e.v. Volgens de doelstelling van deze organisaties zijn de donaties bedoeld als steun voor bejaarde en noodlijdende journalisten. "Bovendien zal ik in projecten investeren die gericht zijn op het creëren van banen in Duitsland. Ik betaal mijn belastingen in Duitsland, waarbij ruwweg de helft van mijn inkomen naar de staat gaat. De stichting in Zuffenhausen is een aanvulling van mijn twee liefdadigheidstrusts in Beckum/Wesfalia en Bietigheim-Bissingen, die elk een contante donatie van tien miljoen euro ontvangen," aldus het persbericht dat Porsche uit naam van Wiedeking heeft verzonden.
De Porsche-baas en zijn financiële directeur Holger Härter traden gisteravond terug. Dat deden ze na met de raad van toezicht te zijn overeengekomen dat het ‘beter zou zijn als de verantwoordelijke personen niet langer aan boord blijven’. Het contract van Wiedeking liep tot 2012. Zijn opvolger is Michael Macht, lid van de raad van bestuur voor productie. Härter krijgt 12,5 miljoen euro mee en wordt opgevolgd door Thomas Edig, lid van de rvb voor personeel.