Norbert Reithofer, de ceo van BMW, zei vanmorgen tijdens een speciale persconferentie in München dat BMW dit gisteren heeft besloten. "Wij gaan onze motorsportactiviteiten stroomlijnen. We blijven wel actief in de autosport en zullen ons daarbij concentreren op races met auto’s die dicht bij de productiemodellen staan en op het promoten van jonge coureurs. Wij zullen onze deskundigheid en financiële middelen op het gebied van duurzaamheid en nieuwe technologieontwikkeling daarin samenvoegen."
In 2007 is de zogenaamde ‘Strategie Nummer Een’ in gang gezet voor de strategische bepaling van de BMW Group. "Nu ontwikkelen wij deze strategie op alle gebieden binnen BMW, " zei Reithofer. "Bovendien hebben we een intern veranderingsproces in gang gezet die samen gaat met een nieuwe denkrichting van al onze medewerkers. Alle maatregelen en activiteiten hebben daarbij hetzelfde doel, namelijk de toekomst van ons bedrijf zeker te stellen. Daarbij moeten wij continu onze middelen en capaciteiten aanpassen aan de nieuwe vereisten."
BMW vindt dat deelname aan de F1 minder duidelijk de focus op duurzame initiatieven laat uitkomen. Reithofer zei verder dat de beslissing om uit de F1 te stappen een moeilijke is geweest, ook voor hem persoonlijk. Hij bedankte F1-teamchef Mario Theissen voor zijn inzet en successen.