Duitse Opel-werknemers zijn van plan met duizenden tegelijk naar Berlijn te trekken om een grote demonstratie te houden. Mogelijk gaat het zich afspelen voor de Brandenburger Tor of mogelijk voor de ambassade van de VS. De vakbond IG Metall is ontevreden over de besluiteloosheid van GM. Het zou onverantwoordelijk en respectloos zijn tegenover de mensen die werken bij Opel.
Nu de onderhandelingen over de verkoop van Opel zijn vastgelopen, moet er deze week opnieuw een topontmoeting plaatsvinden tussen de GM-onderhandelaars en de Duitse regering om de zaak weer in beweging te krijgen. De regering heeft afgelopen maandag GM opgeroepen een topfunctionaris naar Berlijn te sturen. GM heeft de uitnodiging meteen aangenomen.
Het zou gaan om GM-chef Henderson of GM-onderhandelaar John Smith gaan. Er is geen gesprek gepland met bondskanselier Angela Merkel maar de functionaris moet direct onderhandelen met de zogenoemde Opel Task Force, die bestaat uit vertegenwoordigers van de bondsregering en van de Duitse deelstaten waarin Opel vestigingen heeft. GM zou meer informatie willen hebben over de borgstellingen en financieringen die de regering wil geven voor de overname van Opel. Op dit moment is het zo dat er alleen 4,5 miljard euro ter beschikking komt als de deal naar Magna gaat.
Volgens experts in Duitsland moet de Duitse regering de hoogste drukmiddelen inzetten. "Angela Merkel moet zich in contact stellen met Barack Obama. Iets anders accepteert GM niet", meent de bekende Duitse autoindustrie-wetenschapper Ferdinand Dudenhöffer. Deze week zou beslissend zijn voor Opel. Als er nu geen oplossing komt, zou GM zijn dochter Opel failliet laten gaan. Het zou weleens zo kunnen zijn dat GM probeert Opel toch vast te houden.