Volgens de bron van GM zou Spyker Cars autofabrikant Saab in zijn geheel willen overnemen. Tot nu toe meenden analisten dat het Chinese BAIC de beste kansen had maar dat Aziatische bedrijf zou slechts delen van Saab willen kopen, waaronder de techniek om de modellen Saab 9-3 en 9-5 te maken. Om risico’s te spreiden en het een eventuele koper gemakkelijker te maken, werd vier dagen geleden bekend dat Saab Automobiles op last van het Zweedse ministerie van Economische Zaken in vijf bv’s is opgedeeld: Powertrain, Parts, Property, Tools en Investing. Tools is op 10 november als apart bedrijf geregistreerd en juist daarin toont het Chinese BAIC veel interesse. Property bestaat sinds 12 november. Parts is op 15 oktober in een nieuwe vorm geregistreerd. Powertrain heet sinds 20 november niet langer General Motors Powertrain, maar Saab Automobile Powertrain.
GM wil na de jaarwisseling bekendmaken of er een koper voor Saab is of dat definitief de stekker uit het Zweedse automerk wordt getrokken. (TT/ANP/Bizz)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding