Rus Vladimir Antonov heeft bijna dertig procent van Spyker

De Russische bankier Vladimir Antonov, eigenaar van Bank Snoras en van Conversbank, en voorzitter van de raad van commissarissen van Spyker, heeft een belang van 29,34 procent in de Nederlandse sportwagenfabrikant.

Dat bleek zaterdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft). 

Uit een andere belangenmelding blijkt dat het belang van V. Oplanchuk, een familielid van Antonov, per 6 november 2009 is afgemeld. Op 25 december 2008 werd het belang van 29,82 procent van Vladimir Antonov in Spyker nog ondergebracht bij V. Oplanchuk, waarbij Antonov alleen het prioriteitsaandeel behield.

Het marginale Nederlandse automerk is momenteel volop in het nieuws vanwege de geambieerde overname van Saab. Zowel Spyker als Saab lijden al jaren verlies. Analisten sluiten niet uit dat de voor de overname van het Zweedse merk bij de Europese Investeringsbank aangevraagde lening van 450 miljoen euro ook gebruikt gaat worden om Spyker te reanimeren. (autointernationaal.nl)

Rus Vladimir Antonov heeft bijna dertig procent van Spyker - Automobielmanagement.nl

Rus Vladimir Antonov heeft bijna dertig procent van Spyker

De Russische bankier Vladimir Antonov, eigenaar van Bank Snoras en van Conversbank, en voorzitter van de raad van commissarissen van Spyker, heeft een belang van 29,34 procent in de Nederlandse sportwagenfabrikant.

Dat bleek zaterdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft). 

Uit een andere belangenmelding blijkt dat het belang van V. Oplanchuk, een familielid van Antonov, per 6 november 2009 is afgemeld. Op 25 december 2008 werd het belang van 29,82 procent van Vladimir Antonov in Spyker nog ondergebracht bij V. Oplanchuk, waarbij Antonov alleen het prioriteitsaandeel behield.

Het marginale Nederlandse automerk is momenteel volop in het nieuws vanwege de geambieerde overname van Saab. Zowel Spyker als Saab lijden al jaren verlies. Analisten sluiten niet uit dat de voor de overname van het Zweedse merk bij de Europese Investeringsbank aangevraagde lening van 450 miljoen euro ook gebruikt gaat worden om Spyker te reanimeren. (autointernationaal.nl)