De autofabrikant is volgens de rechter op diverse fronten nalatig geweest en daardoor indirect verantwoordelijk. De werkstress zou een 39-jarige ingenieur er ruim drie jaar geleden toe hebben aanegzet uit het raam te springen van de vijfde verdieping. Plaats des onheils was het Technocentre in Guyancourt, gevestigd nabij Parijs.

De openbare aanklager besloot tot een onderzoek nadat in korte tijd drie werknemers van Renault een einde aan hun leven hadden gemaakt. In alle gevallen zou er een elatie zijn met structureel grote werkdruk. De rechter veroordeelt de fabrikant nu in de suïcide van de 39-jarige ingenieur tot een symbolische schadevergoeding van één euro aan de weduwe van de ingenieur en haar kind. De familie krijgt een hogere, niet nader omschreven uitkering. De weduwe hoopt de uitspraak "een signaal is voor alle bedrijven". Renault reageert neutraal, met de mededeling dat men van de uitspraak "heeft kennisgenomen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding