Stern is sinds acht maanden eigenaar van de toen failliet verklaarde Liam-vestigingen. Mercedes Benz Nederland was acht maanden geleden ook geïnteresseerd in de boedel. De curator wees de Liam-vestigingen echter toe aan Stern. Het beursgenoteerde bedrijf zou hiermee een marktaandeel van achttien procent van de Mercedes-omzet in Nederland verkrijgen.

De gesprekken over een andere herverdeling van de gebieden rondom Den Haag zijn volgens beide partijen nog in volle gang, maar hebben nog niet tot een overeenkomst geleid. Wel zijn de truckactivitetiten van Liam in Rijnsburg inmiddels ondergebracht bij de importeursvestiging Den Haag Zuid. Volgens een woordvoerder van de importeur worden over en weer "pittige gesprekken met respect" gevoerd. Stern-CEO Henk van der Kwast laat wetren dat er weliswaar wordt gepraat maar nog geen concreet resultaat te melden is.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding