Dat bod dient Spyker voor het verstrijken van de deadline op donderdag 7 januari in, aldus Muller. Die datum is overigens niet door de huidige eigenaar van Saab, het Amerikaanse General Motors (GM), als deadline genoemd.

Mullers opmerkingen volgen op berichten in de Zweedse media dat GM een tweede bod van Spyker zou hebben afgewezen en dat de Nederlandse producent van exclusieve sportauto’s werkt aan een derde bod. Volgens Muller ”is er niets afgewezen”. Een eerste bod van Spyker mislukte eind december. GM praat volgens bronnen nu nog met meerdere geïnteresseerden in Saab. Het concern had zichzelf oorspronkelijk tot eind december de tijd gegeven om een koper voor Saab te vinden. "Het besluit om het bedrijf te ontmantelen heeft GM op 18 december genomen, maar het verkoopproces verloopt via een parallel traject", zei Saab-woordvoerder Eric Geers vorige week.

Een GM-woordvoerder liet vorige week woensdag weten nog steeds open te staan voor nieuwe voorstellen. De woordvoerder wilde niet aangeven of er na het laatste bod van Spyker nog andere biedingen zijn ontvangen. Het aandeel Spyker Cars zakt vandaag op de Amsterdamse beurs met bijna 4 procent naar 2,05 euro.

bron: ANP, Autoweek, Het Financieele Dagblad, Dow Jones Nieuwsdienst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding