Het Zweedse merk zou levensvatbaar kunnen zijn onder een nieuwe eigenaar. Muller van Spyker zei hierover: "Saab is een icoon. Het merk kan levensvatbaar zijn en is erg, erg duurzaam. Wij willen Saab graag een nieuwe start geven."  In reactie op de vraag of Spyker wel genoeg financiële armslag heeft voor de deal liet Muller weten dat hij ‘aan de heer Whitacre het geld heeft laten zien’. Meer details weigerde Muller te geven. Wel zei hij dat Spyker kan profiteren van de engineeringafdeling van Saab, van schaalvoordelen en het dealernetwerk van de Zweedse autofabrikant. De nieuwe naam zou Saab Spyker Automobiles worden en het nieuwe bedrijf zou ongeveer tien procent van de wereldwijd elfhonderd Saab-dealers kunnen gaan gebruiken voor het (ook) verkopen van de exclusieve Spykers.

 

Aan de andere kant hebben de investeerdersgroep Genii Capital en Bernie Ecclestone gisteren een vernieuwd bod gedaan op Saab, zo meldt Financial Times. "Wij hebben aan GM verdere informatie aangereikt om te laten zien dat we voor de lange termijn de financiële middelen en de knowhow hebben om Saab te reorganiseren", aldus een woordvoerder van Genii. Hij heeft ook gezegd dat de F1-miljardair Ecclestone een centrale rol speelt en zijn eigen zou investeren als de deal door gaat.

 

GM heeft steeds zijn twijfels geuit over de waarschijnlijkheid van een verkoop van Saab. Vorige week heeft GM dan ook adviseurs aangesteld die de sluiting moeten gaan begeleiden. (bron: Financial Times / autointernationaal.nl)

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding