Fiat, dat vorig jaar de krachten heeft gebundeld met Chrysler, rapporteerde maandag over het vierde kwartaal van 2009 een operationele winst van 488 miljoen euro, vergeleken met 663 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2008. Analisten hadden gerekend op een operationele winst van 498,8 miljoen euro. De omzet klom met 3,6 procent tot 13,6 miljard euro.

Vooruitkijkend stelt Fiat voor 2010 een operationele winst te voorzien van circa anderhalf miljard euro, tegen 1,06 miljard in 2009, en een terugkeer naar nettowinst te verwachten. De nettowinst zal naar verwachting in 2010 uitkomen tussen tweehonderd en driehonderd miljoen euro. De Italiaanse fabrikant streeft daarnaast voor het lopende boekjaar naar een omzet van 52 tot 53 miljard euro – een stijging van drie tot zes procent ten opzichte van 2009. De doelstellingen voor 2010 zijn volgens de Italiaanse fabrikant wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de vlootvernieuwingsprogramma’s en slooppremies in Europa. Zonder deze initiatieven zal de omzet in 2010 naar verwachting tweeënhalf miljard euro onder de doelstelling uitkomen en zal de operationele winst één miljard euro bedragen. (autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding