Dat zeggen de vakbonden na een gesprek met Opel-topman Nick Reilly. Volgens hen staat ook het plan om de managementkosten met een derde te drukken ter discussie, zo schrijft persagentschap Reuters. 

Vakbonden en de directie zaten maandagmiddag voor het eerst aan tafel sinds het nieuws over de sluiting van Opel Antwerpen. "Het is onverklaarbaar dat het plan nu meer ontslagen omvat", zei vakbondsleider Klaus Franz na de ontmoeting met Reilly.

Opel ontkent het bericht echter en zegt dat het vasthoudt aan de aangekondigde 8.300 ontslagen. Volgens de autobouwer gaat het om werknemers die in 2006 akkoord waren om vervroegd met pensioen te gaan. "Dit heeft niks te maken met het toekomstplan dat we nu bespreken", zo laat General Motors via een verklaring weten. Uit een document dat nieuwsdienst Reuters kon inkijken, blijkt echter dat het personeelsbestand met 9.960 man zou teruglopen – tot 37.700. Het gros van de ontslagen, zo’n 5.660, zou in Duitsland vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding