Saab zal zich baseren op de 9-3, de 9-4X en de 9-5. het zou kunnen dat er een kleine 9-1 wordt toegevoegd maar die maakt geen deel uit van het huidige plan. De nieuwe 9-5, die is gebaseerd op het Insignia-platform van Opel, wordt deze zomer geïntroduceerd. Het productgamma van Saab wordt ‘compleet vernieuwd’ met een nieuwe 9-4X in 2011 en een nieuwe 9-3 in 2012. De modellen zullen ook bijzondere uitvoeringen blijven houden, zoals de 9-3 cabriolet en de 9-5X, om productlijn te verbreden.

Saab wil concurreren in het middenklasse premiumsegment tegen BMW (3- en 5-serie) en Audi.(A4 en A6). Saab heeft als plan om 100-125 duizend stuks per jaar te bouwen. Saab zal apart functioneren van Spyker maar krijgt de naam Saab Spyker, tenminste als de aandeelhouders van Spyker hun goedkeuring daaraan geven. Die aandeelhoudersvergadering is gepland op 12 februari.   

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding