Miljardenclaim tegen Toyota in Amerika

Amerikaanse advocaten willen 3,6 miljard dollar schadevergoeding eisen van Toyota. Ze treden daarbij op namens autobezitters die vinden dat hun auto door de massale terugroepacties en alle publiciteit daar om heen honderden dollars minder waard is geworden.

Toyota lijkt aan veel kanten verder in het moeras weg te zinken. De Amerikaanse dienst voor de veiligheid van het wegverkeer NHTSA gaat onderzoeken of Toyota niet veel te lang heeft gewacht voordat het de technische problemen daadwerkelijk aanpakte. De dienst gaat er nu van uit dat het falen van het gaspedaal de laatste tien jaar 34 weggebruikers het leven heeft gekost. De NHTSA heeft daarom van Toyota alle papieren rond de veiligheidsproblemen en terugroepacties opgeëist.

Verder heeft het Japanse bedrijf in de VS twee fabrieken met samen meer dan 8.500 werknemers tijdelijk helemaal stop gezet omdat de verkopen zijn ingestort. Opvallend genoeg heeft Toyota in Europa tot nu toe minder te lijden. Uit de deze week gepubliceerde cijfers van autokoepel Acea blijkt dat Toyota in januari bijna elf procent meer wagens wist te verkopen dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een ongelovelijk voorbeeld van het Amerikaanse protctionisme, GM gaat slecht, dus moet Toyota ook lijden…

Geplaatst door: Jasper Blom op
Miljardenclaim tegen Toyota in Amerika - Automobielmanagement.nl

Miljardenclaim tegen Toyota in Amerika

Amerikaanse advocaten willen 3,6 miljard dollar schadevergoeding eisen van Toyota. Ze treden daarbij op namens autobezitters die vinden dat hun auto door de massale terugroepacties en alle publiciteit daar om heen honderden dollars minder waard is geworden.

Toyota lijkt aan veel kanten verder in het moeras weg te zinken. De Amerikaanse dienst voor de veiligheid van het wegverkeer NHTSA gaat onderzoeken of Toyota niet veel te lang heeft gewacht voordat het de technische problemen daadwerkelijk aanpakte. De dienst gaat er nu van uit dat het falen van het gaspedaal de laatste tien jaar 34 weggebruikers het leven heeft gekost. De NHTSA heeft daarom van Toyota alle papieren rond de veiligheidsproblemen en terugroepacties opgeëist.

Verder heeft het Japanse bedrijf in de VS twee fabrieken met samen meer dan 8.500 werknemers tijdelijk helemaal stop gezet omdat de verkopen zijn ingestort. Opvallend genoeg heeft Toyota in Europa tot nu toe minder te lijden. Uit de deze week gepubliceerde cijfers van autokoepel Acea blijkt dat Toyota in januari bijna elf procent meer wagens wist te verkopen dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een ongelovelijk voorbeeld van het Amerikaanse protctionisme, GM gaat slecht, dus moet Toyota ook lijden…

Geplaatst door: Jasper Blom op