Daimler stapt uit Tata Motors

Daimler heeft zijn volledige belang van 5,3 procent ofwel 25 miljoen aandelen in Tata Motors van de hand gedaan. Het pakket heeft de Duitse autobouwer naar schatting 429 miljoen dollar opgeleverd.

Daimler werkte met Tata samen om een groter aandeel van de Indiase vrachtautomarkt in handen te krijgen maar gaat dat nu verder op eigen kracht proberen. Al eerder kondigde Daimler aan daartoe een eigen fabriek voor vrachtauto’s en bussen in India te gaan bouwen.
De samenwerking tussen Daimler en Tata dateert al van de jaren vijftig. In 1969 kwam er tijdelijk een eind aan de overeenkomst om samen vrachtauto’s te bouwen. Daimler pakte de draad weer op in 1994, dit keer om via Tata Mercedes op de Indiase markt te zetten. Deze samenwerking werd echter al na drie jaar opgezegd. Sindsdien heeft Daimler zijn pakket aandelen in Tata nog steeds in handen gehouden maar nu maakt het gebruik van de mogelijkheid om het met een flinke koerswinst van de hand te doen. Wie het pakket heeft gekocht, is niet bekend geworden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler stapt uit Tata Motors - Automobielmanagement.nl

Daimler stapt uit Tata Motors

Daimler heeft zijn volledige belang van 5,3 procent ofwel 25 miljoen aandelen in Tata Motors van de hand gedaan. Het pakket heeft de Duitse autobouwer naar schatting 429 miljoen dollar opgeleverd.

Daimler werkte met Tata samen om een groter aandeel van de Indiase vrachtautomarkt in handen te krijgen maar gaat dat nu verder op eigen kracht proberen. Al eerder kondigde Daimler aan daartoe een eigen fabriek voor vrachtauto’s en bussen in India te gaan bouwen.
De samenwerking tussen Daimler en Tata dateert al van de jaren vijftig. In 1969 kwam er tijdelijk een eind aan de overeenkomst om samen vrachtauto’s te bouwen. Daimler pakte de draad weer op in 1994, dit keer om via Tata Mercedes op de Indiase markt te zetten. Deze samenwerking werd echter al na drie jaar opgezegd. Sindsdien heeft Daimler zijn pakket aandelen in Tata nog steeds in handen gehouden maar nu maakt het gebruik van de mogelijkheid om het met een flinke koerswinst van de hand te doen. Wie het pakket heeft gekocht, is niet bekend geworden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding