Saab praat met vijf of zes potentiële partners

Autofabrikant Saab zou in gesprek zijn met vijf of zes autofabrikanten om voor toekomstige modellen de technologie te delen.

Dat meldde Victor Muller. Hij zei te zijn benaderd door vijf of zes OEM’s die geïnteresseerd zijn in een partnerschap met Saab, zo meldt Automotive News. Muller wilde geen namen noemen maar sprak van sommige Duitse merken. Volgens Muller zal het kunnen gaan om motoren, componenten en platforms maar zei ook dat het veel te vroeg is hierover iets zinnings te zeggen. Volgens ingewijden bij Volkswagen zou het niet VW of Audi gaan.

De overname van Saab door Spyker Cars bevat onder meer de productie en het intellectueel eigendom tot en met de nieuwe 9-3 die staat gepland voor 2012. Saab-baas Jonsson zei na de deal met Spyker ook dat het Zweedse bedrijf nu vrij is om buiten GM te gaan winkelen.        

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab praat met vijf of zes potentiële partners - Automobielmanagement.nl

Saab praat met vijf of zes potentiële partners

Autofabrikant Saab zou in gesprek zijn met vijf of zes autofabrikanten om voor toekomstige modellen de technologie te delen.

Dat meldde Victor Muller. Hij zei te zijn benaderd door vijf of zes OEM’s die geïnteresseerd zijn in een partnerschap met Saab, zo meldt Automotive News. Muller wilde geen namen noemen maar sprak van sommige Duitse merken. Volgens Muller zal het kunnen gaan om motoren, componenten en platforms maar zei ook dat het veel te vroeg is hierover iets zinnings te zeggen. Volgens ingewijden bij Volkswagen zou het niet VW of Audi gaan.

De overname van Saab door Spyker Cars bevat onder meer de productie en het intellectueel eigendom tot en met de nieuwe 9-3 die staat gepland voor 2012. Saab-baas Jonsson zei na de deal met Spyker ook dat het Zweedse bedrijf nu vrij is om buiten GM te gaan winkelen.        

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding