Porsche duikt in de verliezen

Porsche voorziet in het lopende fiscale jaar in de verliezen te komen, ondanks een flinke winst over de eerste 6 maanden.

In de eerste helft van zijn fiscale jaar, dat op 1 juli begon, boekte de Duitse producent van luxe sportwagens een nettowinst van 871 miljoen euro. De omzet daalde met 3,7 procent tot 3,16 miljard euro.

Porsche, voor 49,9 procent eigendom van Volkswagen, verkocht de eerste zes maanden 33.670 auto’s. Dat is een daling van 1,7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Voor het hele jaar verwacht de autoproducent een nettoverlies van 1 tot 5 miljard euro in de boeken te schrijven, voornamelijk als gevolg van de integratie van het concern met Volkswagen.

Porsche zei verder niet mee te doen aan de plannen voor kapitaalsuitbreiding van Volkswagen in de eerste helft van 2010. Volkswagen, de grootste autoproducent in Europa, wil meer geld ophalen om in 2011 de rest van de aandelen Porsche te kunnen kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche duikt in de verliezen - Automobielmanagement.nl

Porsche duikt in de verliezen

Porsche voorziet in het lopende fiscale jaar in de verliezen te komen, ondanks een flinke winst over de eerste 6 maanden.

In de eerste helft van zijn fiscale jaar, dat op 1 juli begon, boekte de Duitse producent van luxe sportwagens een nettowinst van 871 miljoen euro. De omzet daalde met 3,7 procent tot 3,16 miljard euro.

Porsche, voor 49,9 procent eigendom van Volkswagen, verkocht de eerste zes maanden 33.670 auto’s. Dat is een daling van 1,7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Voor het hele jaar verwacht de autoproducent een nettoverlies van 1 tot 5 miljard euro in de boeken te schrijven, voornamelijk als gevolg van de integratie van het concern met Volkswagen.

Porsche zei verder niet mee te doen aan de plannen voor kapitaalsuitbreiding van Volkswagen in de eerste helft van 2010. Volkswagen, de grootste autoproducent in Europa, wil meer geld ophalen om in 2011 de rest van de aandelen Porsche te kunnen kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding