MAN en Scania mogelijk samen onder een VW-dak

Het heeft er alle schijn van dat Volkswagen toch echt van plan is om een alliantie te smeden tussen het Duitse MAN-trucks en het Zweedse Scania. De in 2007 van Audi naar Volkswagen overgestapte Jochen Heizmann zou daar dan de leiding moeten krijgen. Heizmann staat te boek als vertrouweling van VW-topman Martin Winterkorn, zo weet het Duitse perbureau DPA te melden.

Als eerste wil Volkswagen zijn huidige aandeel van dertig procent in MAN verder opvoeren om, net als bij Scania reeds het geval is, voldoende zeggenschap te krijgen. Wellicht gaat dat nog dit jaar gebeuren, al is dat nog niet zeker omdat VW eerst de overname van Porsche nog financieel moet afronden.

Naast de nieuwe positie van Heizmann worden er bij VW nog meer functiewisselingen verwacht. Al eerder werd bekend dat de vroegere baas van Continental, Karl-Thomas Neumann vanaf komende herfst de leiding zal krijgen over de VW-activiteiten in China. Neumann is op dit moment nog verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen. Winfried Vahland, de huidige topman van VW-China, wordt waarschijnlijk de baas van het Tsjechische Skoda. Zowel Neumann als Vahland worden op termijn getipt als mogelijke opvolger voor de nu 62-jarige Martin Winterkorn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

MAN en Scania mogelijk samen onder een VW-dak - Automobielmanagement.nl

MAN en Scania mogelijk samen onder een VW-dak

Het heeft er alle schijn van dat Volkswagen toch echt van plan is om een alliantie te smeden tussen het Duitse MAN-trucks en het Zweedse Scania. De in 2007 van Audi naar Volkswagen overgestapte Jochen Heizmann zou daar dan de leiding moeten krijgen. Heizmann staat te boek als vertrouweling van VW-topman Martin Winterkorn, zo weet het Duitse perbureau DPA te melden.

Als eerste wil Volkswagen zijn huidige aandeel van dertig procent in MAN verder opvoeren om, net als bij Scania reeds het geval is, voldoende zeggenschap te krijgen. Wellicht gaat dat nog dit jaar gebeuren, al is dat nog niet zeker omdat VW eerst de overname van Porsche nog financieel moet afronden.

Naast de nieuwe positie van Heizmann worden er bij VW nog meer functiewisselingen verwacht. Al eerder werd bekend dat de vroegere baas van Continental, Karl-Thomas Neumann vanaf komende herfst de leiding zal krijgen over de VW-activiteiten in China. Neumann is op dit moment nog verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen. Winfried Vahland, de huidige topman van VW-China, wordt waarschijnlijk de baas van het Tsjechische Skoda. Zowel Neumann als Vahland worden op termijn getipt als mogelijke opvolger voor de nu 62-jarige Martin Winterkorn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding